onsdag, oktober 18, 2006

The poison in my veins

Då var snart min virusdrabbade lekamen helt återställd. Efter att ha haft en fruktansvärt jobbig feber som drabbat även halsen, är jag snart på banan igen. Min halsvärk har kännts som en blandninga av att ha ätit sand och druckit 80%-ig "Stroh Rom" i en vecka. Men nu är det snart ett minne blott. Nu är min röst egentligen ganska cool. Typ en blandning mellan Persbrant och Al Pacino.



Så jag vill egentligen bara tacka mina blodkroppar för en bra match.

tisdag, oktober 17, 2006

IT i framtiden

En sak som jag är övertygad om är att Internet kommer få en allt mer betydande roll. Både inom företagsvärlden och privat. Genom den förbättrade uppkopplingstekniken så har vi flyttat på gränserna för vad som är teoretiskt möjligt.

En Internetuppkoppling till fler elektroniska apparater är en given utveckling enligt min mening. Eftersom allt fler produkter utrustas med mjukvara så kommer en Internetanslutning göra det möjligt att uppdatera systemet. Eller kanske rentav köpa till uppgraderingar som kan ge andra eller fler egenskaper på den elektroniska apparaten.

Johan berättade ju på föreläsningen IT-framtiden om RFID (Radio Frequence ID). Jag är helt inne på Johans spår där och förutsäger att detta kommer att bli något som vi får se mer av i framtiden. Eftersom kortet är så smidigt så ger det inga som helst begränsningar i att placera in i våra elektroniska produkter. Grejen med att kunna söka sina bilnycklar på nätet tyckte jag var hur häftig som helst. Systemet är ju klart att tas i bruk vilken dag som helst men det handlar väl mer om vem som betalar.

Det som gör att det hela dröjer är nog framförallt att publiken inte riktigt än är redo för en sån här utveckling. Det är inte tillräckligt många som klarar av att använda den. Vi har fortfarande
ett samhälle som är oerhört blandat vad det gäller teknikkunskap. Många gamla har aldrig rört en dator. Kulmen kommer troligtvis komma när dagens barn blivit vuxna. Dessa individer har fötts in i tekniksamhället och är lika gamla som Internet. Då kommer alla ha datorvana och plötsligt har vi skjutit på gränserna för vad människan klarar av att hantera.

Jag hoppas bara att U-länderna klarar av att hålla datorkunskapen någorlunda uppdaterad. Risken är annars att klyftorna mellan rika och fattiga länder blir något bredare.